Praktijk NUtuurlijk

Heelheid in éénheid

Even voorstellen: Mijn naam is Brian van der Zouwen

Wie ben ik als mens, therapeut en wat is mijn visie?


Door zelf met mijn letsel en wat er gebeurd is het gehele reguliere circuit te zijn doorlopen en deels ook het alternatieve en spirituele circuit heb ik veel bouwstenen opgedaan. Ik leerde dat veel op eigen eilandjes zat en ik miste een overkoepelend orgaan, een holistische visie. Een visie, ondersteuning en aansturing die mij als geheel zag en de verbindingen legde wat er met elkaar te maken had en hoe dit elkaar beïnvloed ipv de losse lagen te verbeteren of aangenamer te maken. Ik kwam veel tegen, maar ik kwam niet tot de oplossingen.


Nu zet ik mij als holistisch therapeut onder andere in om mensen te ondersteunen die net als ik de antwoorden en oplossingen niet vonden en vaak last blijven houden van ‘rest’ klachten.


Wat ik uitdraag is mensen in zijn/haar geheel te zien en de ruimte en tools te bieden om (zoals het vaak genoemd wordt: genezing) tot die heelheid te komen. Mensen zijn zich er vaak niet van bewust dat zij reeds de informatie die de oorzaak is van de klacht/blokkade of probleem bij zich dragen. Om die reden ben ik in de veronderstelling dat mensen geen andere mensen kunnen genezen, maar dat iedereen alleen zichzelf kan genezen. Wel kunnen wij met al onze kwaliteiten en talenten van onschatbare invloed zijn voor de ander, zodat er ook daadwerkelijk genezing/heling en/of oplossingen plaats kan vinden.


Ziekte en/of trauma zie ik meer als een symptoom, als informatie, een programmaatje op onze harde schijf. Waar de reguliere geneeskunde veelal bezig is met symptoom bestrijding, richt ik mij dmv een holistische visie op alle langen van ons menszijn om het tot de wortel op te lossen. Vanuit de reguliere visie is er veelal iets buiten ons nodig om ons te genezen. Waarbij ik de mens als heel zie en mij richt op wat er weg kan, wat onbalans veroorzaakt om tot die heelheid, dat balans en die harmonie te komen. Hoe zou het zijn dat die klacht een mooi programmaatje mag worden? Een programma wat niet meer beperkt, maar die ons juist dient en verrijkt?


Dit kan vaak veel eenvoudiger dan, ons geleerd is en wij voor mogelijk hebben gehouden. Door op een luchtige manier de informatie van een programma aan te passen op alle niveaus van ons menszijn. Op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. En dat kan vaak al snel op een eenvoudige manier. Ik ben voor mijn cliënten en mijzelf bewust bezig met wat ik wel wil ipv van ik niet wil. Wat wij niet willen is dat de 'ziekte/of symptoom' in stand blijft en op deze manier richt ik mij op gezondheid en waar we heen willen.


Hoe zou het zijn als dingen niet omslachtig hoeven zijn, niet de verklaringen gezocht te hoeven worden of dingen te herbeleven, maar het gewoon laten gebeuren? Hoe makkelijk zou het zijn…

Neem gerust contact met mij op als u of iemand in uw omgeving advies wenst.


Ik ben u graag van dienst!

CAT