Praktijk NUtuurlijk

Heelheid in éénheid20 november 2023

Eigenwaarde…. Van waarde zijn…. 

Eigenwaarde….. voor velen een worsteling. Zo ben ik dus gaan geloven in een concept waarbij ik mijzelf niet al te hoog inschaalde. Ik moest ergens aan voldoen met een lat buiten mijzelf, zo hoog en haalde dus eigenlijk mijzelf naar beneden. 


Wat nou als eigenwaarde gewoon een concept is. Weer z’n mind-fuck mind-product. Hebben we eigenlijk wel eigenwaarde? Waarde heeft wat wij geven en wat we doen. Niet wat we hebben. Zelfs van kennis is het nog maar de vraag of het eigen is.

Waarde zit in wat ik creëer, wat ik geeft en wat ik deel… Is het dan Eigen-waarde of is het maar Meer-waarde? 


Hoeveel mensen geloven dat zij het niet waard zijn… wat zijn dan de limieten van eigenwaarde om die meerwaarde te kunnen zijn. 

Het zelfbeeld hangt vaak af van de eigenwaarde. Eigenwaarde veelal gemeten aan wat men bereikt heeft. Dat kan een beperking zijn voor meerwaarde. De meerwaarde is onbeperkt en in beweging en we zijn dus meer waard dan we kunnen bedenken en tot zover hebben ervaren…. 


Wat is dan mijn meerwaarde? 

Dat ikzelf steeds meer een hogere frequentie aanneem. Een van vrijheid en vreugde. En daarmee komt mijn meerwaarde tot expressie. Wat ik weer kan uitdragen en waarmee anderen van meerwaarde zijn voor henzelf, hun omgeving en het collectief. 


Je meerwaarde vinden… Waarmee wij van meerwaarde kunnen zijn voor onszelf en een ander en het groter geheel. 

Je authentieke zelf zijn… Dienstbaar zijn….  Aandacht…. Verbinding…

Wie wij zijn…. Dat geven we door.

Wat wens je dat jouw bijdrage is aan jezelf en het grotere geheel?


Welke waarde geef jij door?

Neem gerust contact met mij op als u of iemand in uw omgeving advies wenst.


Ik ben u graag van dienst!

CAT

15 mei 2023
Touch of Matrix + Werken vanuit Essentie- verbinding


Wat ik ook uitdraag en met regelmaat toepas in mijn praktijk is de bewustzijnsmethodiek Touch of Matrix.

In 2015 werd ik mij bewust van mijn Essentie en de verbinding met source.
Van hieruit te werken en te toepassen in mijn leven, ging er een nieuwe wereld voor mij open. Ook letterlijk, er opende zich een nieuwe wereld, een wereld buiten het zintuigelijke. Mijn waarneming veranderde en daarmee eigenlijk alles. Alles wat ik ooit geleerd had en alles wat ik dacht dat ik ben, hoe ik ben en wie ik ben, over mijzelf en het grotere geheel. En daarmee ook dat wat wij noemen en be-leven als realiteit.
Vanuit mijn verbinding leerde ik transformeren, energie genereren, interdimensionaal, tijdlijnen, verbinden op alle niveau’s, informatie overdrachten, diepgaande clearings ook voor groepen en zoveel meer. Beyond wat wij beschouwen als mens zijn. Wat enorm gaaf en dankbaar is om dit te kunnen en mogen doen en om hiermee van betekenis te zijn voor mijzelf, mijn medemens en het grotere geheel.

In 2019 kwam ik in aanraking met Touch of Matrix. En wat een mooi, gave en krachtige aanvulling was dat! Gebaseerd op wetenschap en
de kwantumfysica. Werken in en met het kwantumveld. Het veld van oneindige informatie en daarmee oneindige mogelijkheden.


Wie wij als mens zijn, heeft iedereen zijn/haar eigen kwaliteiten en talenten, giften en gaven. Wat oneindige mogelijkheden bied om in het kwantumveld toe te passen.


Daarom deel ik hier graag wat meer informatie voor meer inzicht in de ervaringen:


Géke en Brian, Touch of Matrix therapeuten vertellen over de opleiding:

Géke en Brian vertellen over Touch of Matrix als behandelmethode:

Wat betekent dat dan als ook Touch of Matrix je lifestyle is:

Wil jij meer weten over de bewustzijnsmethodiek Touch of Matrix die gebaseerd is op de nieuwe wetenschap? 


https://touchofmatrixopleiding.nl/
15 maart 2023
Wil jij macht?

Is macht een kracht of een last?
Op het woord macht zit een enorme lading. Bijna zoiets als van…. iedereen wil het, maar een ander heeft het meer. Maar niet over ons, want macht uit handen geven willen we liever niet. Macht houden we dus liever zelf.
Wanneer iemand macht wilt over anderen of nodig heeft, dan kan dat alleen als iemand anders die macht overdraagt. Die macht is altijd vorm van onbalans. Die willen we ons niet laten ontnemen.
Iemand die macht van een ander nodig heeft kan ook zoveel betekenen als van hé ik heb of ben niet goed genoeg of ik heb meer nodig of het is niet veilig dus ik heb meer macht nodig om me veilig te voelen of om iets te bereiken.
Is dat dan macht of machtsmisbruik? We kunnen ons afvragen of macht wel bestaat, of dat er eigenlijk alleen machtsmisbruik bestaat. Maar wanneer macht gezien wordt als negatief, dan zou onmacht positief zijn… dus dat klopt ook niet. Als er een ander voor nodig is, dan betekent dat ook, niet bij machte zijn om ons dat zelf te geven. Waarmee vaak onbewust automatisch ook macht aan de ander wordt gegeven. Dus macht van een ander nodig hebben komt eigenlijk van zelf onmachtig zijn.
En als ik die macht nou eens over mijzelf heb en houd? Dan hebben we die ander niet meer nodig, noch geven we dat uit handen!
Ware macht…. Hoe zou het zijn dat zijn om die ware macht over jezelf te hebben? 


De uitnodiging aan jou… Kom in je ware kracht en heb de macht!

24 februari 2023
Een onbewuste programmering van een vicieuze cirkel.


Wanneer ik in een situatie verkeer waarbij ik ervaar dat iemand iets doet waardoor ik boos of teleurgesteld ben…. Dus… k ben boos op een ander of ik voel mij teleurgesteld door een ander. Dan gaat er een onbewust programma in werking. Dit is een coping mechanisme om met een hevige situatie om te gaan. Wat ik vaak onbewust ervaar als een mogelijke dreiging en waarbij ik automatisch vermijd om (verder) gekwetst te worden.
Wat ik niet door heb, maar eigenlijk door de ander de schuld te geven, geef ik daarbij één op één geen erkenning aan mijn eigen authentieke gevoelens. Deze probeer ik immers te ‘beschermen’.
En op een heel subtiel onbewust niveau, gebruik ik de ander om mijzelf af te wijzen. Want dit is bekend, dit is veilig en dit hoef ik niet te veranderen, want dit heb ik altijd zo gedaan en dit heeft mij in het verleden ook altijd beschermt/ veilig gehouden. Wat veel veiliger voelt, dan een beetje in mijn authentieke gevoelens te wroeten.
Volg je het nog? Het wordt nog leuker 😃
Ik gebruik dus de boosheid en teleurstelling naar de ander om mijzelf te beschermen. En zo houd ik de vicieuze cirkel in stand.
Deze programmering, vanuit ons onderbewustzijn is o o zo ‘sluw’ om ons zogenaamd veilig te houden, dat het er alles aan zal doen om veranderingen te vermijden en we daarom niet door hebben dat er een onbewust programma in werking is getreden. Waardoor we vaak niet begrijpen waarom we liever boos of teleurgesteld blijven op de ander. En daarbij dus tevens de ander nodig hebben om het met of voor ons op te lossen. Dit is tevens onze kracht weggeven en die wens ik eigenlijk wel lekker voor mijzelf te houden!
Dus ook wanneer ik bijvoorbeeld tegen mezelf zou zeggen dat ik het niet goed doe of dat ik geen verantwoordelijkheid neem. Dan wijs ik dus mijzelf af. En zo houd ik de zelfafwijzing in in die vicieuze cirkel in stand.
Wanneer er weer een situatie voordoet waarbij ik dan boos of teleurgesteld ben, dan gaat deze onbewuste programmering van deze vicieuze cirkel, van deze vermijding weer in werking. Maar dit kan anders….
Ieder mens heeft een bepaalde vicieuze cirkel, een onbewuste programmering, die kost wat kost zichzelf in stand probeert te houden. Dit is een overleving’s mechanisme. Dus ja daar willen we liever niet aan sleutelen. Maar wat nou als we ook van een onbewuste programmering vrij eenvoudig een ander programma kunnen maken. Zodat we in de toekomst de keuze hebben hoe we met boosheid of teleurstellingen omgaan en dat het simpelweg kan veranderen.
Ook het mooie is, dat we de kracht bij onszelf houden. En dus niet meer de ander nodig hebben om het bij ons op te lossen. Hoe gaaf is dat!
Wat is jouw vicieuze cirkel? En belangrijker, wat zou je daarvoor in de plaats willen, waar voel jij je wel goed bij?
Kan dit dan met alle thema’s? Vanuit een veld vol overtuiging, zeg ik JA!
Zo kunnen we onze hele harde schijf opnieuw programmeren op een manier die ook nog dankbaar en leuk is! Voel de bevrijding, voel de vrijheid.
Wil je er meer over weten neem gerust contact met mij op of laat een berichtje achter via het contact formulier.
20 januari 2023
Zelfbeeld


Steeds meer besef ik mij dat ik regelmatig in rouw ben, in rouw van mijn zelfbeeld. Het beeld wat ik van mezelf heb zoals ik mezelf zie. Nou niet zoals ik mezelf zie…. ervaar of aanschouw, maar eigenlijk meer wat ik voor waar ben gaan aannemen. Maar wat ik eigenlijk niet ben.
Vanuit het zelfbeeld zie, neem ik waar, aanschouw ik de wereld om mij heen. Beleef ik wat we noemen…realiteit. Heb ik hier wel een realistisch beeld van dan 🧐

Hoe meer oude programmering ik verander hoe meer ik zie dat mijn zelfbeeld veranderd. Hoe meer mijn zelfbeeld veranderd, hoe meer mijn realiteit veranderd.
Rouwen om mijn zelfbeeld is eigenlijk een prachtig iets. Vanuit rouw, wordt geboren. Vanuit rouw, herrijst.
Die verandering die zit hem in mijn geloof systeem, mijn persoonlijke geloofssysteem. Enne dat geloof systeem… niet dat het waar is of zo, maar dat is wel wat ik voor waar ben gaan aannemen, in ieder geval ben gaan geloven. En wanneer dat veranderd dan bevind ik me in een rouwproces, want misschien ook wel mestproces genoemd kan worden. Datgeen waarop ik verder bouw. Hey.. rouw en bouw…
Maar waar rouw ik om dan? Ik verlies eigenlijk niets, behalve iets wat niet juist is/was. Een stukje illusie, ondefinieerbare waarheid, overtuiging, onzin. Geef het een naam. In ieder geval niets wat mij dient of waar ik mij aan vast hoef te houden. Dit rouwen is eerder een opluchting. Wat zo makkelijk is, wat ik niet eens had kunnen bedenken.
Fantastisch is dit her programmeren, niets kwijtraken en wat een verrijking om een steeds zuiverder (zelf)beeld te creëren.
Wil jij ook graag niets kwijtraken? Maar dan toch veranderen? Veranderen is nog nooit zo leuk, veilig en makkelijk geweest 😃
21 december 2022
Nieuwe trajecten om op je pad het nieuwe jaar te beginnen


Het nieuwe jaar op je pad beginnen….
Bewustzijncoaching en behandeling is voor persoonlijke ontwikkeling een uitstekende combinatie! Zo wordt eigenlijk de theorie en inzichten direct in praktijk of beter gezegd het bewustzijn gebracht en de verandering geïnstalleerd, hoe mooi is dat :-)
De sessies bestaan uit bewustwording dmv coaching en het on(der)bewuste bewust maken. Werkelijke stappen zetten om het gewenste resultaat te realiseren.
Wat heb jij nodig? Een eind doel. De rest gaan wij samen realiseren!
Klinkt makkelijk? Dat is het ook! Klinkt dat dan weer leuk? Dat is het ook!


Vanaf 1 januari 2023 bied ik hiervoor twee uitstekende trajecten aan.


  • Coaching / Behandeling / Journey - Be the change € 549,-

Wil jij die verandering zijn en voor eens en altijd datgeen veranderen in jezelf en daarnaar leven? Dan gaan wij deze journey samen aan voor 6 sessies a ander half uur met een kleine uitloop.


  • Coaching / Behandeling / Journey 4 maanden Optimale Groei € 1005,-

Gun jij het jezelf om in 4 maanden een levens veranderende ervaring aan te gaan en wil jij los van alle (onbewuste) beperkingen en blokkades wat je er van weerhoud om de beste versie van jezelf zijn? Met een optimale groei, empowerment en expansie van jouw bewustzijn en daar expressie aangeven? Dan gaan wij deze journey samen aan voor 8 sessies met daarbij de nodige extra tijd inclusief begeleiding op afstand. Deze journey stellen we geheel samen af naar jouw wens.


Voor meer informatie neem gerust contact met mij op.


Ik wens je alvast een mooi uiteinde en vooral al het moois op jouw pad!

11 november 2022
PTSS  

Mijn reactie op de vraag van therapeuten onderling:


Waarom er nog niets gevonden is tegen ptss of waarom het na therapie niet weg is.
Volgens mij…. omdat er van ptss veel niet begrepen is.
Owww ptss…. Wat ben jij onbegrepen, what a ride, what a joy!
Waneer er tegen ptss ingegaan wordt, ontstaat er conflict en wordt er meer stress gegenereerd. Ieder mens heeft wel een manier van bewuste en of onbewuste vermijding. Is ptss/stress niet iets wat er gewoon mag zijn en alom aanwezig is in een ieder van ons?
Is ptss niet gewoon… nou ja gewoon….  wat je zo kunnen noemen een symptoom van onze samenleving?
Niets meer dan een onbalans in ons autonome zenuwstelsel.
Ik zie het om me heen en herken bij velen de onbewuste symptomen.
Volgens mij mag er van ptss nog heel veel begrepen worden.
Bij mij was er na jaren langdurige stress een life event, wat een enorm vergrootglas is geweest op dat wat er al was. Mijn gehele basis programmering met al mijn overtuiging, patronen, manieren van coping en dus mijn handelen. Voorheen had ik alleen niet het besef dat dit mij beperkte.
Eerlijk… het begin en einde heb ik nog niet ontdekt…  PTSS Prachtige Transformerende Super Sensaties en daarmee ook motivatie om nog bewuster te ZIJN van en met mijzelf en dit fantastische signaleringssysteem.
Ik werd niet begrepen, voelde me niet begrepen. Vanuit ontkenning (uit de psychologie) volgde verwarring. Waaraan symptomen dienen te voldoen voor de diagnose van ptss, was duidelijk. Wat niet duidelijk was, dat alles wat hier niet aan voldeed werd niet begrepen en kreeg geen bestaansrecht.
Door de ptss was het moeilijk voor mij om te voelen. De adrenaline had de overhand. Steeds verder zakken in de adrenaline maakte me meer verbonden met mijn gevoel. Hoe dieper ik kon voelen, hoe meer ik leerde wat onrust gaf en stress in beweging zette. Na een 7 of 8 jaar was een kiwi dun schillen weer mogelijk ipv vierkant schillen met een hoop frustratie en wat veel energie koste. Het conflict met mijzelf om mijn eigen adrenaline af te remmen.
Steeds meer in balans met mijn energie werd mij zoveel duidelijk.
Steeds maar weer terug naar die ZIJN staat en waneer ik gewend was aan die nieuwe staat van zijn, ervaarde ik weer die onrust op een nieuwe laag, dieper en dieper en dieper…
Wanneer is iemand hiervan ‘genezen’ of is iemand van ptss af?? When it no longer controles our lives?
Afhankelijk van onderliggend onbalans zal dit voor iedereen verschillend zijn.
Waneer iemand minder diep kan voelen bij zichzelf en de stress die persoon er daar van weerhoudt, dan kan men overtuigd zijn er vanaf te zijn op basis van hoe het eerder was.
Zoals ik het ervaar gaat het om een natuurijk balans.
Het is een proces, een proces om in onszelf tot de kern te komen. Het vraagt om bewustwording (door stress niet makkelijker gemaakt). Iemand gedrag/coping is van toepassing.
Met TOM uitstekende resultaten! Mijn inziens no doubt about it de meest effectieve therapie tot herprogrammering.
De wortel van ptss/stress bevindt zich in ons zelfbeeld en hoe wij met onszelf en de buitenwereld omgaan. Heeft het dan nog een begin en een oplossing?
Ook ptss kan her-geprogrammeerd worden. Op een fijne en luchtigere manier en veel sneller dan bij vele andere therapievormen, kan ook ptss een vanuit de kern veranderd worden.
Van stress naar motivatie naar gewenste verandering ☺️

21 oktober 2022
De beste versie van jezelf zijn...  

26 september 2022

De controle verliezen.… 


Is de controle verliezen hetzelfde als de controle kwijtraken? 


Tot hoeverre is er controle of is controle een illusie?


Wat gebeurt er wanneer ik die controle loslaat… laat ik die dan los vanuit vertrouwen of heel gecontroleerd.


Waneer er controle gehouden wordt op het leven, dan is er automatisch ook controle op het resultaat. Steeds meer leven vanuit vrijheid, vertrouwen, overgave en volgen van intuïtie, merkte ik dat controle een enorme beperking kan zijn. Waar controle is, daar is geen vrijheid, de tegenhanger van controle is overgave. 


Zo van controle houden van wat er om de bocht gebeurt, maar eigenlijk geen idee hebben van waar die weg naartoe gaat. In een constante staat van paraatheid die ballen proberen hoog te houden, want wat als ik er eentje laat vallen… Controle houden op alles wat er buiten me gebeurde, terwijl ik niet door had dat ik eigenlijk geen controle had op mijzelf en steeds hetzelfde bleef doen en hoopte op verandering. Wanneer ik geen controle heb over mijzelf, dan kan ik controle over de rest eigelijk wel vergeten. Dit maakte controle tot een behoorlijke illusie. 


Is de controle verliezen, dan verliezen van de controle of enkel het verliezen/kwijtraken van de illusie en is het juist een verrijking? 


Hoeveel rust en vrijheid zou dat geven en hoe reageert de omgeving hierop. 


Hoe mooi zou het zijn, wanneer we kunnen leven vanuit vertrouwen, overgave, vrijheid en verbinding. Verbinding met onszelf, onze omgeving en groter geheel, onze intuïtie, ons levenspad….. 
24 juni 2022

Zin….  


Daar kunnen we vele zinnen mee vullen 😃 


Wat voor zin heeft het? Wat is het leven zonder zingeving? Zinloos of zinvol? Of valt daar nog iets zinnigs over te zeggen… Zinnig is in elk geval om steeds bewuster te worden, bewuster te leven, bewuster te zijn in het leven.


Welke betekenissen geven we nog ergens aan en dient mij dat wel. De roep tot verandering… die komt van binnenuit. Ga ik dat aan? Welke ruimte zit er tussen mij en de oplossing? Ben ik bereidt dit te zien en of te veranderen? Is dit überhaupt wel nodig? Steeds meer kom ik tot het besef dat ik voornamelijk onbewust regeer op mijn omgeving, eigenlijk onbewust vanuit een hele grote verzameling oude overtuigingen. Ook al lijkt het alsof ik heel veel heel bewust doe. Merk ik toch dat ik doe wat ik doe, eigenlijk zoals ik het altijd gedaan heb. Langzaam kwam ik tot mijn zinnen…. Hier bewust van zijn, geeft steeds meer zin om alles te veranderen en op een nieuwe dienende manier te gaan doen. Met al deze oude programmering aan de slag te gaan en deze op een simpele manier te veranderen. Met de methode van Touch of Matrix is vrijwel alles te herprogrammeren. 


Hoe zou het zijn, dat ik dat mij steeds vrijer en blijer ga voelen, wat een verrijking, dat heeft pas zin!  Vol verbazing ben ik een steeds zinvoller leven tegemoet gegaan en besef ik mij hoe makkelijk alles is en dus kan zijn als ik er maar zinvol mee omga. Wat een bevrijding om steeds meer helder te zien in mijn ene hand en verandering in mijn andere hand, die tot de oplossing te verbinden en in het midden te integreren. Easy! Het is gewoon leuk, het is zinderend leuk! 


Zou helder zin ook een kwaliteit zijn 😁


Dank je wel voor het lezen…. Ik wens je vanuit mijn hart een zinvolle dag!
14 juni 2022

Share


Het belang van delen… 


De laatste periode een beetje aan het laten integreren, zo eens door me heen laten gaan… wat confrontaties gehad, wat turbulenties en dat van een afstandje kunnen aanschouwen… hoe heb ik gereageerd vanuit programmering, boosheid, kindsdelen, zo makkelijk vanuit verdediging een andere houding aanmenen. Het besef dat ik dat niet ben, dat het oud is, dat ik er anders naar mag kijken. Het aanschouwen, het er laten zijn, het accepteren dat het er is… het vasthouden… het bijna koesteren… maar niet om aan vast te houden vanuit gehechtheid, maar het er vanuit compassie laten zijn, het de erkennen. Te beseffen dat ik het niet meer nodig heb en het vervolgens los te laten… Dankbaar kijk ik terug naar de gehele beweging wat er in gang gezet is, die hele golf die door mij heen gaat en verder stroomt… en…. losssss…….


Had ik dit ook alleen gekund? Wat ik van mijzelf in de interactie met de ander heb kunnen zien. Tot hoe ver hebben we een ander nodig, hebben we anderen nodig? Steeds bezig zijn met groei, bewustzijn, de voortdurende expansie hiervan, net als onze kwaliteiten en talenten en deze te gebruiken en te mogen inzetten. Dit van betekenis laten zijn, voor mijzelf, voor een ander, voor een groter geheel. 


All that I am to day, all that I have, wouldn’t mean so much if I didn’t share 


Thank you 💓
31 mei 2022

Verandering… dat willen we graag, 


Er zelf voor veranderen… waarom lijkt dat lastiger? Dat hoeft het helemaal niet te zijn… verandering kan zo simpel zijn… zo subtiel, maar doeltreffend, dat het ook vreugdevol en aangenaam kan zijn. Verandering… wie wil dat niet! 


Wil jij je bewustzijn verruimen? Besef jij dat wanneer jij verandert, je omgeving ook verandert, dat wij alleen onderdeel zijn van een collectief-bewustzijn. Een deel in het geheel. Wijzelf de verandering zijn, die wij in de wereld om ons heen wensen te zien. Diep van binnen weten dat de verandering van binnenuit komt. En wat we van binnenuit, dus door onze binnenwereld te veranderen onze buitenwereld veranderen. 


Van binnen en tevens het onbewuste deel van onszelf, daaraan wordt iedere dag expressie geven. Dus gedragen wij onszelf op een manier, wat onbewust aangestuurd wordt, maar daarbij hebben we wel het besef dat we vaak niet fijn vinden wat of hoe we het doen. Is hier een oordeel over en misschien zelfs afkeur. Wordt er vaak gedaan wat we eigenlijk anders zouden willen zien of doen. Wat is dat dan dat onderbewuste, waarvan we ergens wel weten, voelen of ervaren dat het anders kan, maar dat toch niet doen of liever later eens willen doen of zo… Toch lijkt dit niet zo makkelijk te veranderen….. En wat nou als dit heel makkelijk is en we beseffen dat we zowel zelf de verandering zijn en dus ook zelf onze beperking van die verandering. Hiermee hebben we de belangrijkste tool in handen om direct te veranderen wat we wensen. 


Wat beperkt mij nog? Schuld, schaamte, onderdrukking, (zelf)afwijzing, heb ik mijzelf wel geaccepteerd voor wie ik ben en hoe ik ben of hoe ik met mijzelf of anderen omgaat?


Hoe zou het zijn als dat nou eens een motor, de aanjager, de stuwende kracht is om wat onmogelijk lijkt mogelijk te maken.


Dat wat we bij ons dragen de engine is of the change we would like to see in this world! Wat een vermogen en wat een vrijheid! 


Let’s fire up that engine met vreugde, geluk, genot en gemak and be that change! Maak een journey door de wonderlijke wereld van bewustzijn en hoe het ook kan!!


Vaak vraag ik opnieuw aan mijzelf, waar wordt ik blij van. Nou… vandaag hiervan, dit delen. Dat ook ik graag deel uitmaak van de verandering in mijzelf en het groter geheel. En dat ik dit ook mag uitdragen aan een ieder die ook die verandering wenst te zijn. 


Wie wil jij zijn over 3 maanden, over 6 maanden, een jaar vanaf NU?


Be that change! 
23 mei 2022

Trauma of gebeurtenis… of is het een ervaringen…?


Hoe zit het met bijvoorbeeld angst, dwangmatigheden of chronische stress en waarom komt men vaak niet tot de oplossingen? 


Wat als wat trauma genoemd wordt, nou geen trauma is of hoeft te zijn, maar enkel gebeurtenissen. En dat deze gebeurtenissen ook neutraal kunnen zijn of worden. Het slechts een ervaring is waarvan de hele lading af is en er neutraal naar gekeken kan/mag worden… Hoe mooi zou dat zijn? 


Met de informatie van gebeurtenissen vanuit de voorouderlijn en in ons DNA…hiermee komen wij al te wereld. De eerste levens jaren worden op basis van emoties ervaren en vanaf ons 3e levensjaar geven we aan deze ervaringen betekenissen. Hoeveel kunnen wij ons hier nog van herinneringen? Het cognitieve ontwikkeld pas later. Dit schetst eigenlijk waarom cognitieve therapie en vele andere therapieën vaak niet geheel tot de oorzaken en oplossingen komen.


Onze blauwdruk, onze harde schijf, alle informatie is in ons systeem toegankelijk en beschikbaar en waarom komen we dan niet bij de oorzaken? Is het wel nodig om bij de oorzaken te komen… net zo min als dat er per se moeten begrijpen wat er geweest is om iets te veranderen… is er een simpelere weg? 


Hoe makkelijk zou het zijn om in een aantal simpele stappen dit allemaal los te mogen laten? 


Zo wordt het ineens een neutrale of zelfs leuke ervaring :-) 
26 april 2022

Veilig… vrij en vreugdevol… mijn eigen manifestatie. 


Waar blokkeer ik nog op, waardoor ik mij niet zo vrij en vreugdevol voel zoals ik mij zou wensen te voelen? Ergens zit er op een diepere level iets in mijn systeem wat zegt…. Ja ja… weet je nog toen je je zo vrij en vreugdevol voelde…. Wat gebeurde er toen?! 


Zo kwam ik steeds meer tot het besef dat ik de dingen in mijn leven zelf georkestreerd heb… het bv zelf wenste, vond dat ik het nodig had, bewust of onbewust dacht dat het goed voor me zou zijn enz. Ik manifesteer het dus zelf. 


Be careful what you wish for… ? Of is het… be full of care what you wish for?! 


Is een accident dan nog accidently?


Zo heb ik dus ook zelf gemanifesteerd wat mij ‘overkomen’ is en wat mij nu beperkt. Nu probeer ik weer dat vrije vreugdevolle gevoel te manifesteren voor mijzelf en beperkt mijn vorige manifestatie mij nog. Interessant dit…. Maar hoe nu verder….


*Kan ik volledig accepteren dat ik mijn klachten volledig zelf heb gemanifesteerd?


*Hoe zou het zijn als ik mijzelf toesta mijn vorige manifestatie te accepteren en omarmen, zodat ik het los kan laten om mijn nieuwe manifestatie te ontvangen?


Eigenlijk is het hetzelfde met veiligheid. Is er die behoefte aan die veiligheid die voor mijn gevoel nooit of tekort heb gehad. Wat er ook gebeurd is waardoor ik mij onveilig ben gaan voelen….is dus ook een manifestatie van mijzelf. 


Dit beseffen maakt enorm veilig. Hierin zit dus keuze vrijheid in alles wat mij ‘overkomt’… dus kan mij niets overkomen, dus eigenlijk is er niets veiligers dan dat. …. is het dan nog nodig om mijzelf veilig te voelen… het besef…. Ik ben veilig!! 


Dit geeft enorm veel ruimte en vertrouwen of vrij mijn intuïtie te volgen.


Ook de ander die ik over mijn grens laat komen ben ik het dus zelf die over mijn grens komt. Nooit de ander. 


Ook mijn vrije tijd, werk, financieel… is deze situatie mijn manifestatie… mijn leven en mijn praktijk…. Ik ben mijn eigen blokkade en mijn eigen vrijheid. Mijn eigen beperking en mijn overvloed. 


Dit maakt dat ik zelf overal verantwoordelijk voor ben en DAT geeft mij het vermogen en de kracht om alles te veranderen. Ik ben mij bewust van wat ik wens en wat ik wens te manifesteren voor mijzelf. 


Ik geef mijzelf toestemming en kies ervoor om vrij te zijn, me veilig en vreugdevol te voelen

💓 

19 april 2022

Comfort….


Liggen de oplossingen binnen of buiten onze comfort zone?


Als we naar onze comfort zone kijken…. Wat gebeurt daar dan? En als we daar eerlijk naar kijken of voelen…. Is onze comfort zone dan wel comfortabel? Voor hoe lang… voor het besef dat deze zone eigenlijk ook een beperking heeft… dat hier weinig nieuws ‘gebeurd’, weinig veranderd. Dat hier de oplossingen zich niet aandienen. Verandering die plaats vindt buiten de gebaande paden... Hoe zou het zijn om deze zone veel groter comfortabel te maken. Zo groot als we zelf wensen. Zo groot als het hele veld vol alle informatie en oplossingen. Zo groot dat het hele leven comfortabel voelt… en het leven van anderen op een positieve manier beïnvloed…. en van de hele mensheid.… Kan dat? JA! 
Zo wordt comfort een stuk leuker 


29 maart 2022

Waarom denken het te kunnen oplossen, het niet oplost! 

Waarom kunnen we er soms niet uitkomen, er zelf geen oplossing voor bedenken? Terwijl we ergens overtuigd zijn, dat wel te kunnen, vragen we geen hulp.
Want ergens in die mind, dat denken… dat oneindige spiraal… denken we dat toch echt zelf te moeten kunnen… 

We kunnen ons nooit uit een situatie denken, daar kunnen we enkel uitkomen d.m.v. handelen. 
Waarom is er nog nooit een grote uitvinding gedaan d.m.v. denken? 
Simpel: Binnen het denken gebeurt nooit iets nieuws.
Uitvindingen worden gedaan door, handelen, waarnemen, intuïtief ontvangen, door fouten maken. Niet door denken. 
Begrijp me niet verkeerd. Het denken is fantastisch gereedschap om o.a. dingen uit te werken. Op basis wat we al eerder hebben ervaren, dus wat we al reeds weten, maar er gebeurt nooit iets nieuws. 

Daarom is het zo mooi en waardevol om die verbindingen, de mogelijkheid tot waarneming en verandering in het bewustzijn te mogen aandienen. 
Hoe lang is het nodig om te ploeteren of therapieën volgen voordat men bij mij komt 

Wie wil jij zijn over 3 maanden, over 6 maanden, een jaar vanaf NU?


18 maart 2022

Vergeving

Een andere kijk op vergeving...
In iets of iemand ‘moeten’ vergeven zit altijd een vorm van schuld, kwalijk nemen, teleurstelling, wrok etc. Waarmee de oplossing buiten onszelf geplaatst wordt… 

Bij vergeven denken wij dat we moeten accepteren en dus een soort van goedkeuren wat er gebeurd is of wat een ander gedaan heeft. Maar dat is niet zo. We hoeven niet te accepteren WAT er gebeurt is, alleen maar te accepteren DAT het gebeurd is. 
Daarom kunnen wij dus eigenlijk zeggen tegen de persoon die wij (niet) willen vergeven: ik ben het niet eens met wat jij hebt gedaan, maar ik vergeef jou wel. Vergeven is niet iets wat wij voor de ander doen, maar voor ons zelf.
Wij blijven anders zelf met de wrok/lading zitten. Zo mooi als Boeddha zegt: wrok is als gif drinken en hopen dat de ander zal sterven. 
Door de ander niet te kunnen of willen vergeven leggen we dus onszelf een straf op. De ander vergeven is eigenlijk onszelf bevrijden. 
Hoe zou het zijn als alles wat we bij ons dragen, alle lading, alle opgekropte emotie op een makkelijke manier opgelost kan worden? Wat valt er dan nog te vergeven? 
Zooooooooo dat lucht op 


15 februari 2022

Verandering...


Vaak wensen we dingen in ons leven te veranderen. Of in ieder geval veranderd te zien. Vervolgens houden we ons vaak (onbewust) vast aan het oude, waardoor de nodige verandering niet plaats vindt. Hoe zou het zijn als we beleven dat de aanreiking er al is en het oude losgelaten kan worden, zodat we met 2 vrije handen het nieuwe kunnen aanpakken? 
Wanneer men zich bewust wordt van het hoe, wat of waarom, geeft dat inzicht en kunnen dingen veranderen. Het onderbewust weet dit allemaal al lang, nu mag dit ook in het bewuste komen, dan kan de verandering plaatsvinden.
Hoe zou het zijn als dit dan ook op een leuke, simpele en luchtige manier kan?

Hoe zou het zijn als alle oude beperkingen op een eenvoudige manier weg kunnen en je weer fijn in je kracht, in je energie kunt zijn? 
Wil jij serieus groeien? Loop je steeds tegen dezelfde dingen aan? Wil je dat wat jou tegenhoud of beperkt graag veranderen? Wil jij die verbinding aangaan om dingen blijvend te veranderen en tot de oplossingen te komen? 
Deze ondersteuning bied ik! Let’s do it with fun!!


25 januari 2022

Genezing… Wat is dat dan eigenlijk… genezing? 


Hoe is dit op alle niveaus na te gaan? Of is dat het punt dat de fysieke of psychische klacht ons leven niet meer bepaald? Is dat nodig…. bestaat dat eigenlijk wel? 

Hoe mooi is het om niemand te genezen. Te werken vanuit de visie dat een ieder alleen zichzelf kan genezen. Genezing als in die zin van bewustzijn van die heelheid in eenheid, dat het er al is, dat zij het al zijn. Dat iedereen dus zelf de kracht heeft om die verandering aan te gaan. Dat vermogen zit in een ieder van ons… Bij vele vormen van behandelingen en therapieën wordt de verantwoordelijkheid van een probleem of klacht bij de therapeut of behandelaar gelegd. Daarmee zijn behandelingen dan ook mogelijk beperkend of is het resultaat niet blijvend. Hoe mooi is het als iemand zelf tot het bewustzijn komt, dat hij of zij die verandering is, zelf de oplossing is daarmee de oplossing blijvend is 
Best grappig…. Is er dan niets genezen… wel opgelost…?


7 januari 2021

Onbewust beperkt in het eigen denkraam... 


Het denkraam is gebaseerd op alle oude ervaringen en gebeurtenissen en de daarop gebaseerde overtuigingen en gecreëerde patronen. Dit zijn veelal onbewust de gebaande paden geworden. Dit heeft ons van jongs af aan ‘veilig’ gehouden. Naar mate we ouder worden wordt dit vaak een beperking. Dit hele denkraam zit grotendeels in ons onderbewustzijn. Dit onbewuste deel is echter wel wat ons (99% van de dag) aanstuurt. Dit denkraam is daarmee de lens waarmee wij naar de wereld kijken, hoe wij de dingen waarnemen en waar we naar handelen.
Gebeurtenissen, terugkomende klachten, ergens aan vast blijven houden wat ons niet dient of vast zitten in vicieuze cirkels op welk vlak dan ook, hoeft dus niet. 
Hoe mooi zou het zijn als beperkingen op een makkelijke en luchtige manier weg kunnen en we de wereld in vrijheid door een mooie schone lens mogen aanschouwen?


23 december 2021


Ruim 10 jaar geleden begon mijn reis naar heelheid… welke tot expressie kwam in de eenheid van ons menszijn. Ontwikkeling, inzichten en het toepassen hiervan brengen mij het leven weer in zijn volheid en vreugde te ontvangen en omarmen. Deze heelheid in eenheid draag ik graag uit met toewijding en ruime ervaring met de nodige diploma's met accreditatie en certificaten. 

Ik ben trots op het uitgebreide pakket van mogelijkheden, als een zeer krachtige tool om u van dienst te mogen zijn! 

Hiermee draag ik zelf mijn jaren lange revalidatie traject uit om tot de wortel te komen na het reguliere medische en psychische en deels het alternatieve en spirituele circuit te zijn doorlopen. 
Bewust te zijn van de mentale, emotionele en fysieke niveau’s van ons menszijn en de interactie tot elkaar. Wat voor 99% aangestuurd wordt door ons onderbewustzijn. Hoe mooi is dat om dit onbewuste, bewust te maken, dan kan het weg. De interactie van de mind met het lichaam zie ik als een soort taal en het is handig om deze taal te kunnen spreken, begrijpen…. verbindingen te leggen en dit te kunnen vertalen… Om duidelijkheid en inzicht te ontvangen van hoe de klachten zich manifesteren in onze fysieke laag, het lichaam. En het belangrijkste…. Hoe kan het opgelost worden en wat is daarvoor nodig om weer tot die heelheid te komen.

Ik werk dan ook graag oplossingsgericht, vooral op een leuke, simpele en luchtige manier. Inmiddels ben ik ervaringsdeskundige in processen en dieper liggende oorzaken van wat er onder zit wat klachten veroorzaakt en/of dat klachten aanhouden. 

Graag pas ik mijn expertise toe om tot de oplossingen te komen. In het NU is alles mogelijk...

10 december 2021


Er is een reden waarom mensen nog niet zien wat zij wensen te zien, nog niet bij de oplossingen kunnen komen. Het simpelweg weg vertellen kan zelden ontvangen worden, anders was het al wel gezien. De kracht en verandering zit in het zelf kunnen zien, zodat daarnaar gehandeld kan worden. Ik begeleid in waar te kunnen kijken. Het onbewuste bewust maken, zodat men zelf kan aanschouwen en ontvangen. 

Tijdens een sessie worden alle nodige thema’s meegenomen in de vorm van bewustwording en of een behandeling. Het begeleiden om hun wens helder te krijgen, te verduidelijken waar ze naartoe willen en dat ook in werking zetten. Verwijderen wat hen tegenhoud, blokkeert en beperkt en serieuze stappen zetten om dat wat zij wensen te realiseren.

2 november 2021


Hoe zou het zijn als we steeds bewuster worden, dat we het eigenlijk al weten? Dat alle informatie in onszelf aanwezig is. Dat we mogen leren hoe daar toegang tot te krijgen. 
Er was een wijze die zei: Know thyself (ken uzelf).

Ik ondersteun graag in de gebieden waar men zelf (nog) niet bij kan komen.
Waar loopt je steeds op vast?
Wat is een herhalend patroon in mijn leven en hoe doorbreek ik dat?
Hoe kan ik het beste met mijn angst omgaan of beter, kan ik er van afkomen?
Wat vind ik lastig om te verwerken of om te accepteren?
Hoe kom ik van deze beperkingen af? 
Hoe herstel ik weer die verbinding met mijzelf?
Hoe krijg ik weer toegang tot mijn innerlijke kracht?
Wat is er voor nodig om weer tot die kern te komen, die bron van vreugde in mijzelf?

Of allen van bovenstaande… wie, wat of hoe wens jij te zijn? 
Hoe zou het zijn als we op een simpele manier onze harde-schijf kunnen opschonen en herschrijven? 
Over een tijdje vanaf nu…. waar zie jij jezelf staan?
Hoe ziet die toekomstige jij eruit? 

Wil jij een traject aangaan voor je zelf en met de nodige begeleiding op een luchtige, leuke en ook een eenvoudige manier, serieuze stappen te zetten voorbij dat wat beperkt? 
Ik ben erg oplossend gericht en kom graag praktisch en doelgericht tot de kern, de essentie. Graag help ik de nodige verbinding te leggen en het onbewuste bewust te maken. Dit doe ik graag in de vorm van coaching, bewustwording en behandeling.. 
De beperking voorbij, de easy way!
Wat nou als het allemaal veel makkelijker en snelle kan?!!!!
1 oktober 2021


Wat doe ik en waar houd ik mij mee bezig:
Ik ben o.a. gespecialiseerd in Touch of Matrix. Een bewustzijnsmethode die zeer luchtig en effectief werkt om tot de kern en oplossingen te komen van zieken, aandoeningen en blokkades. De klachten of kwalen waar we vaak mee zitten, hoeven helemaal niet zo vreemd, schadelijk of gecompliceerd te zijn. Hoe zou het zijn als het gewoon weg kan?

Om op de hoogte te zijn en blijven, volg ik standaard bewustzijnsmodules en bijscholing om mijzelf verder te ontwikkelen met het bewustzijn van NU. 

Deze praktijk is kleinschalig opgericht om van hieruit een persoonlijke, liefdevolle, positieve en praktische verandering te mogen brengen in het leven en welzijn van mijn medemens! 

Ik richt mij veelal op mensen die zich in de medische en/of psychische hulp, niet gehoord of begrepen voelen en vaak nog klachten hebben, ook na langere tijd. Dikwijls kan dit voorkomen worden. Iedere klacht heeft een verhaal, een oorsprong en daarbij een mogelijke oplossing. 

Waarmee kunt u hier terecht? 

Fysieke klachten zoals nek of rugklachten, bekken, schouder of van de gewrichten. Maar ook voor emotionele of mentale klachten zoals burn-out, depressie, verlies/rouw of angsten. Eigenlijk alles waar men zich in beperkt kan voelen.

Ook voor bewustzijnscoaching kunt u bij mij terecht. Graag houd ik mij bezig met processen die in ons spelen. Wat heeft iemand nodig om in zijn of haar kracht te staan? Wat weerhoudt ons daarvan en waar lopen we steeds tegenaan en wat wensen we te veranderen. Ons onderbewustzijn stuur het bewustzijn aan en bepaald dus een groot deel van hoe wij ons gedragen, waardoor we veelal in cirkels blijven lopen op bepaalde thema’s. Door mij te verbinden met mensen, ben ik in staat om de informatie van processen die ons bezig houden makkelijker te vertalen. Eigenlijk een soort van het onbewuste bewust maken. Wat er in ons bewustzijn komt, dat kan weg. Op deze manier kunnen we eigenlijk onze gehele harde schijf opschonen en herschrijven. Dit maakt een stuk vrijer waardoor het hele systeem soepeler verloopt en dat maakt het leven een stuk blijer. Zo blijken deze sessies een boost te kunnen zijn voor groei en persoonlijke ontwikkeling. Veelal bestaan de bewustzijnssessies uit een combi van coaching en behandeling. Op deze manier kan er veel uitwisseling plaatsen vinden met een prachtig resultaat.